Terug naar Berichten

INTERVIEW: TESSA POELS – HORECA LEIDINGGEVENDE

Tessa Poels: dé horecatijger van Tilburg Trappers!

Tessa Poels (31) is de Assistent Horeca Manager van Tilburg Trappers. Tijdens wedstrijden, grote evenementen en borrels werkt ze er hard voor om alles soepel te laten verlopen. Dit is echter één van haar verantwoordelijkheden. Hoe ziet de rest van haar takenpakket eruit? Wat maakte dat Tessa bij onze club terechtkwam? En wat vindt ze het leukst aan haar job?

Hoe het begon

Van jongs af aan heeft Tessa al affiniteit met ijshockey. Ze stond namelijk vroeger al regelmatig op het ijs als de ijshockeytrainingen van haar broer waren afgelopen. In 2017 was ze werkzaam vanuit een horeca uitzendbureau, totdat ze een keer bij Tilburg Trappers werd ingeroosterd: ‘Als flexkracht kom je echt op allerlei plekken. Op mijn eerste werkdag hier bij Tilburg Trappers was het een finalewedstrijd en daarom volle bak! De sfeer, het publiek, héél de bar stond vol met drankjes. Het werk vond ik dusdanig leuk dat ik hier ben blijven hangen.’

Iedere dag is anders

Hoe ziet een gemiddelde werkdag van een Assistent Horeca Manager er dan uit? ‘Mijn dagen bij de Trappers kunnen erg verschillen. Ik maak bijvoorbeeld de personeelsplanningen, neem bestellingen aan en draai kantooruren met mijn gezellige collega’s. De hoeveelheid werkuren en de timing daarvan, verschilt per week. Het is maar net wat we allemaal hebben staan qua evenementen’, legt Tessa uit. De job vraagt dus om flexibiliteit, maar dat is voor deze horecatijger geen probleem. ‘De ene keer dit, de andere keer dat; het is nooit saai! Dat is een ding dat zeker is.’

In het maken van de planningen vindt ze het belangrijk dat het personeel het beste tot haar recht komt. Zo kijkt ze welk persoon goed aansluit bij welk publiek: ‘In de beneden bar komt ander publiek dan in de lounge. Ik let er ook op welke personeelsleden goed met elkaar kunnen samenwerken en op elkaar zijn ingespeeld qua snelheid. Op die manier streef ik ernaar dat onze gasten zeer snel en vriendelijk worden bediend.’ Intern is de boel goed op orde bij de Trappers: ‘We zijn er als team echt voor elkaar en denken met elkaar mee. Daar horen natuurlijk complimenten en schouderklopjes bij. Hoe meer complimenten, hoe meer goede ervaringen. Dat voelt superfijn.’

Energiegever

Horeca tijdens ijshockeywedstrijden is anders dan bij andere topsporten. Er is namelijk vaker rust, maar deze zijn korter dan bij bijvoorbeeld voetbal. ‘Als het rust is, moet je knallen. Dat geeft de nodige adrenaline en voldoening’, vertelt Tessa. Haar favoriete onderdeel van het werk? ‘De combinatie van werken en socializen! Inmiddels ken ik veel gasten goed. Bij sommigen weet ik zelfs de bestelling al en zet ik deze alvast klaar als ik ze zie. Ondertussen werk ik alle rijen glazen weg, zorg ik dat het personeel de taken goed uitvoeren en maak ik een praatje met de gasten. De sfeer is altijd heel gemoedelijk. Het geeft echt een goed gevoel om te zien dat de bezoekers het naar de zin hebben. I love it!’

Paarden als ontspanning

Buiten haar drukke werkschema om is Tessa regelmatig te vinden bij haar twee paarden. Judy en Bink zijn inmiddels al 24 jaar van haar. ‘Zij zijn echt mijn leven. Elke dag ben ik ermee bezig. Het werkt super ontspannend voor mij. Na een dag van drukte kan ik er mijn ei kwijt. Een mooie balans tussen werk en privé’, glimlacht ze.

Interview door Geestdrift.

Ben je na het lezen van dit verhaal ook enthousiast om bij Tilburg Trappers te komen werken? Stuur dan je reactie naar horeca@trappers.nl. Dan zien we je snel!