Terug naar Nieuws

VAN GORP EN LOGINOV OOK KOMEND JAAR TRAPPER

Kilian van Gorp en Alexei Loginov spelen ook komend seizoen voor Tilburg Trappers. Beide verdedigers gaven hun ja-woord aan de nummer twee uit de Oberliga Nord.

Met de terugkeer van het tweetal krijgt de Tilburgse defensie steeds meer vorm. Coach Todd Warriner heeft, naast Van Gorp en Loginov, de beschikking over Björn Borgman, Jordy Verkiel, Giovanni Vogelaar, Noah Muller en zijn beide keepers Cedrick Andree en Ruud Leeuwesteijn.

STABIELE FACTOR

Vervelende blessures speelden Kilian Gorp in twee campagnes (2020-2021 en 2021-2022) enorm parten. De 1.91’ lange defenseman ontbrak in liefst 29 wedstrijden op het wedstrijdformulier tijdens die tijdspanne. Gelukkig voor Trappers nummer 16 behoort deze periode tot het verleden want de afgelopen twee jaar miste hij geen minuut.

Met zoveel ervaring was ‘Kili’ een stabiele factor in de Tilburgse achterhoede en legde hij menig vijandelijke aanvaller aan de ketting. Zijn +22 gedurende zijn negende Oberliga ijshockeyjaargang onderstrepen zijn evenwichtigheid. Daarnaast leverde de inwoner van Loon op Zand aanvallend zijn bijdrage met 3 goals en 20 punten.

DERDE RUS

Geboren in Saratov (Rusland), maar inmiddels volledig ingeburgerd in de Kruikenstad. De 19-jarige Loginov kwam in 2009 naar Nederland en meldde zich aan de poorten van IJssportcentrum Stappegoor. Zijn debuut in de Tilburgse hoofdmacht luisterde hij een seizoen later op met twee goals en acht assists.

Na Igor Akulinin (van 1992 tot 1994) en Stanislav Nazarov (2001-2012) is deze 31-jarige verdediger de derde Rus in de 85-jarige historie van de drievoudig Oberliga kampioen. In zijn vrije tijd sleutelt hij graag aan oldtimers en op het bevroren water paart hij een voortreffelijke schaatstechniek, prima overzicht en een goed schot vanaf de blauwe lijn. Afgelopen seizoen miste Logi veertien duels vanwege fysieke malheur. Desondanks tekende hij voor een treffer en 19 punten in 43 wedstrijden.