Terug naar Nieuws

TRAPPERS VERLENGT CONTRACT JAY HUISMAN

Tilburg Trappers en Jay Huisman hebben overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De nieuwe verbintenis van de tweeëntwintigjarige aanvaller loopt tot medio 2025.

Vorige zomer trok Jay Huisman na twee seizoenen de deur van De Uithof achter zich dicht. Net zoals Max Hermens en Danny Stempher kreeg de boomlange forward zijn ijshockeyopleiding in zijn geboortestad Zoetermeer. Met 15 goals en 23 punten in 21 wedstrijden was de aanvaller achter oud-Trapper Jeffrey Melissant en Chad Niddery derde op de clubtopscorerslijst in de Hofstad.

PRIMA DEBUUTJAAR

Zijn uitstekende prestaties zorgde ervoor dat Jay voorafgaand aan de strijd om de Ron Bertelingschaal in Amsterdam  in de prijzen viel. Huisman werd gekozen tot de beste jonge speler in de hoogste Nederlandse ijshockeycompetitie en werd daarmee de eigenaar van de Bennie Tijnagel Trofee.

Bij zijn entree in IJssportcentrum Stappegoor vertelde Renë de Hondt: ‘Ik volg Jay al drie jaar en heb de overtuiging dat hij de potentie heeft om uit te groeien tot een volwaardige Oberliga speler.’ De technisch manager had het bij het rechte eind. 13 goals, 29 punten, 4 game-winning-goals en slechts 20 strafminuten in 52 wedstrijden zijn uitstekende cijfers voor de rookie uit Zoetermeer. Wanneer het debuutjaar van de winger een voorbode is voor wat nog gaat komen, dan ziet de toekomst voor Trappers nummer 41 er zeer rooskleurig uit.