Terug naar Nieuws

TRAPPERS HAALT ITALO-CANADEES ANTHONY RINALDI

Tilburg Trappers heeft zich verzekerd van de diensten van Anthony Rinaldi. De aanvaller komt over van Dundee Stars, waar hij afgelopen seizoen tekende voor 16 goals en 21 assists.

‘Anthony viel op in de wedstrijd tegen ons tijdens het tweedaagse toernooi dat we speelden in Dundee vorig jaar september’, vertelt technisch manager René de Hondt. ‘We hebben links en rechts geïnformeerd bij mensen die met hem gewerkt hebben en iedereen is positief. Niet alleen over zijn prestaties op het ijs, maar zeker ook daarbuiten. Mensen omschrijven hem als een overall good guy.’

DUBBELE NATIONALITEIT

Anthony Rinaldi zag op 17 augustus 1995 het levenslicht in Pierrefonds (Québec). Zijn ouders (Anthony sr. en Paola) zijn afkomstig uit Benevento, een stad ongeveer 60 kilometer noordoostelijk van Napels. Dit verklaart direct de dubbele nationaliteit van de nieuweling in IJssportcentrum Stappegoor. Hij begon met ijshockey in de enige Franstalige provincie die Canada rijk is.

Al snel bleek dat de winger talent had voor het spel met de gekromde stick en de zwarte bevroren schijf. Hij baarde vooral opzien als lid van Kingston Voyageurs (Ontario Junior Hockey League). Met een 13-game point streak kende hij een vlekkeloze entree voor de Vees. Dit leverde hem in de eerste maand van het seizoen meteen de North-East Conference Player of the Month titel op. Hij sloot het jaar af met 38 treffers, 8 game-winning-goals en 73 punten in 52 duels.

COLLEGE

In tegenstelling tot vele anderen volgde de 28-jarige niet de weg via één van de drie grote junioren leagues in Noord-Amerika (Western Hockey League, Ontario Hockey League of Québec Major Junior Hockey League), maar koos hij voor het uitstekende ijshockeyprogramma dat Union College in de Amerikaanse staat New York aanbied.

Vier jaar lang was Anthony een ‘Dutchman’, zoals de bijnaam van de atleten van Union College worden genoemd. Met 84 punten in 140 wedstrijden, een uitverkiezing in het ECAC Hockey All Academic Team in zijn laatste seizoen en een diploma Managerial Economics op zak beëindigde hij in 2020 zijn collegeroute. Een overstap naar de East Coast Hockey League was zijn beloning waar hij twee ijshockeyjaargangen pendelde tussen Kansas City Mavericks, Greenville Swamp Rabbits en Tuscon Roadrunners (het American Hockey League farm team van Phoenix Coyotes).

EUROPA

Na zijn tweede volledige prof jaar in Noord-Amerika koos de 1.83’ meter lange forward voor een Europese carrière. Hij vond onderdak in Cergy-Pontoise, een voorstad van de Franse hoofdstad Parijs. Afkomstig uit ‘het Parijs van Noord-Amerika’ maakte het de overgang qua taal eenvoudig, maar in de beginfase als Joker had Rinaldi wel aanpassingsproblemen. ‘It was a lot to adept coming from the North American style into the Olympic-size ice. I battled through, we finished the season in fourth place and lost in de Conference Finals to Rouen.’

Met 27 punten (13 goals en 14 beslissende passes) in 41 duels trok Anthony de interesse van verschillende ploegen. Uiteindelijk koos hij voor Dundee Stars, dat uitkomt in de Britse Elite Ice Hockey League (EIHL). Coach Marc LeFebvre (bekend van zijn periode in Zoetermeer en Geleen) posteerde hem in een lijn met Tommy Parrottino en Ryan Valentini, die allen Italiaans bloed door de aderen hebben stromen. 16 treffers en 31 assists leverde Andrew een vierde plaats op de topscorerslijst van de Stars op.