Terug naar Nieuws

DEB MAAKT SPEELSCHEMA 2024-2025 BEKEND

TRAPPERS IN OPENINGSDUEL TEGEN HERNER EV MINERS

Het seizoen 2024-2025 in de Oberliga Nord begint op donderdag 19 september met de wedstrijd tussen Tilburg Trappers en Herner EV Miners. De eerste puck valt om 20.00 uur in IJssportcentrum Stappegoor.

Voor de formatie van coach Todd Warriner is het een primeur om onderdeel te zijn van het openingsduel van de competitie. Herne smaakte het genoegen vorig jaar ook al. De Miners wonnen toen na verlenging met 5-4 in eigen huis van Hammer Eisbären.

DOPPELRUNDE

De 12 teams in de Oberliga Nord spelen een zogenaamde Doppelrunde waarbij de laatste competitieronde gepland staat op vrijdag 21 februari 2025. De bovenste zes ploegen plaatsen zich rechtstreeks voor de play-offs. Nummer zeven tot en met tien vechten in een pré play-offs om de laatste twee tickets voor de post-season.

Vanaf zondag 2 maart 2025 beginnen de play-offs waarbij nummer 1 uit Noorden speelt tegen nummer 8 uit het Zuiden, de runner-up uit het Noorden ontmoet nummer 7 uit het Zuiden enzovoort. De eerste ronde wordt afgewerkt volgens het best-of-5 principe, terwijl vanaf de kwartfinales gestreden wordt in een best-of-7 serie. Uiterlijk op dinsdag 29 april is de Oberliga Meister 2024-2025 bekend.

BOEIENDE SEIZOENSSTART

Drie dagen na de openingsbeurt tegen Herne wacht de eerste uitwedstrijd voor de runner-up uit de Oberliga Nord van afgelopen jaar. De Trappers bus reist af naar Rostock waar om 19.00 uur de krachtmeting met de plaatselijke Piranhas geprogrammeerd staat.

De Tilburgse fans komen in het begin van het seizoen behoorlijk aan hun trekken want na de confrontatie tegen de Miners komt nummer 5 van afgelopen seizoen, Saale Bulls Halle (13 oktober), nummer 6 Hammer Eisbären (18 oktober), nummer 3 Moskitos Essen (3 november) en regerend Oberliga Nord Meister, Hannover Scorpions, (vrijdag 25 oktober) op bezoek in IJssportcentrum Stappegoor.

Het zwaartepunt van het programma ligt van 22 november tot 12 januari 2025.  Tilburg komt in deze zeven weken maar liefst 17 maal op het ijs met zware en lange busreizen naar onder andere Hannover Scorpions, Halle, Erfurt (allen (2x) en Rostock. Tweede Kerstdag wacht de bijna vertrouwde ontmoeting met Moskitos Essen. Was de equipe van Danny Albrecht vorig jaar in Tilburg op bezoek, nu viert Trappers kerst net over de grens.

NIEUW AANVANGSTIJDSTIP ZONDAG

Tilburg begint 2025 met een thuisbeurt tegen de Moskitos Essen (vrijdag 3 januari) en sluit de ijshockeyjaargang op vrijdag 21 februari thuis af met een ontmoeting tegen dezelfde opponent.  Tien van de 22 thuiswedstrijden werkt Tilburg af op het nieuwe zondag aanvangstijdstip van 16.30 uur. De kaartverkoop voor de thuiswedstrijden start op maandag 5 augustus 2024 om 10:00 uur.