Terug naar Nieuws

TILBURG EN HERFORD HALEN EINDE NIET

De halve finalewedstrijd om de Westenergie Cup tussen Tilburg Trappers en Herford IceDragons duurde zaterdagmiddag maar veertig minuten. Een tekort aan fitte spelers bij de tegenstander maakte verder spelen onmogelijk. Trappers leidde op het moment van staken met 6-0.

‘Healthy’, ‘pre-season’ en ‘Jay Huisman’ waren zonder twijfel de meest gebruikte woorden zaterdagmiddag in de Eissporthalle Essen-West. Met de start van het seizoen over twaalf dagen is er Todd Warriner alles aangelegen zijn manschappen gezond te houden richting de home opener tegen Herner EV Miners. ‘It’s a lot of hockey this weekend. We have to be very careful. Look at all the injuries to our opponent. Hopefully this won’t happen to us’, klonk het uit de mond van de Canadese coach.

14

Daarmee legde de nieuwe Tilburgse bench boss direct het grote verschil tussen de nummers 2 en 12 van het voorgaande Oberliga seizoen bloot. De IJsdraken kampten met een ware blessuregolf waardoor de sympathieke oefenmeester Henry Thom met slechts veertien spelers waaronder zijn twee goalies aan de tweestrijd met een nagenoeg fit en compleet Trappers kon beginnen.
Ondanks dat het een voorbereidingsduel betrof, was hier in de spelopvatting van de blauwgele brigade niets van te merken. Met een agressieve forecheck en een hoog tempo kreeg Trappers een handval mogelijkheden en kansen tegen Herford. Het duurde tot de tiende minuut voordat Tilburg de score opende. Jay Huisman gaf de wrap-around poging van Alexey Loginov het laatste tikje: 1-0. Het betekende het spreekwoordelijke zetje in de goede richting voor Trappers. Nog voor de eerste dweil liep men via andermaal Huisman en D’Artagnan Joly uit naar een ruime 3-0 voorsprong.

4

Ook in het middenstuk duurde het even voordat de meegereisde Tilburgse fans van hun stoeltjes konden opveren. Maar de 4-0 van Ties van Soest was dan ook van grote schoonheid. Alexey Loginov vond Van Soest op de blauwe lijn. De strakke pass op Justin van der Ven werd door Trappers nummer 82 op maat teruggelegd, Het polsschot van Ties verdween over de vanghand van Herford doelman Jakub Urbisch tegen de touwen.

Daarna was het wederom Huisman-tijd. De lange winger tilde met twee voltreffers de voorsprong naar 6-0. Het laatste doelpunt betekende het einde voor Urbisch. De Tsjechisch-Duitse sluitpost stond zijn plaats af aan Kieren Vogel. ‘Het was zo’n avond waarop elke kans die ik kreeg erin vloog’, aldus de geboren Zoetermeerder na afloop.

In zijn tweede volledige Oberliga seizoen mikt Jay op 40 punten. De overgang van BeNe league naar Oberliga ijshockey was groot vertelde hij. ‘Inclusief het wereldkampioenschap en de play-offs speelde ik 77 wedstijden. In Nederland stokte de teller vaak bij 50 duels. Hierdoor kwam ik tijdens de belangrijkste fase van het seizoen (de play-offs) kracht tekort. Hopelijk gaat dat dit jaar beter.’

11

Waar Trappers in het laatste deel verbeten hoopte jacht te kunnen maken op een zege met dubbele cijfers staken nieuwe blessuregevallen bij de IJsdraken hier een stokje voor. Zowel Huisman als zijn coach had begrip voor dit besluit. ‘They had 11 players left at the start of the third. It’s only pre-season so it was better to finish te game.’

In de eindstrijd neemt Tilburg het zondagavond (aanvang 18:00 uur) op tegen Moskitos Essen. De gastheren rekenden in de avonduren eenvoudig af met Fuchse Duisburg. Via de periodestanden 2-0, 2-0 en 1-0 werd het uiteindelijk 5-0 voor de formatie van coach Danny Albrecht. Vrijdagavond tijdens het 3×3 experiment won Trappers met 2-3 van de Muggen.