Terug naar Nieuws

OP WEG NAAR ROSTOCK

TRAPPERS WIL EERSTE WEEKEND AFSLUITEN ALS KOPLOPER

De kruitdampen van de eerste speelronde zijn inmiddels opgetrokken en de eerste ranglijst is opgemaakt. Na de overwinning in eigen huis reist Tilburg Trappers vandaag af naar het oosten van Duitsland om het tegen Rostock Piranhas op te nemen. Gaat Trappers zichzelf belonen met drie punten na een lange busreis?

TAAIE ROOFVISSEN

De laatste onderlinge ontmoeting in Rostock liep voor de Tilburgers niet goed af. Na een 3-3 ruststand na twee periodes verloor Trappers de game uiteindelijk met 7-4. Dit onder andere door drie goals van Mike Mieszkowski. Hij zal er vanavond echter niet bij zijn door een blessure.  Het was de laatste game in de Hauptrunde vorig seizoen en ondanks deze nederlaag stelde Trappers die avond de tweede plaats veilig. Dus wat dat betreft zijn the Deer gewaarschuwd voor de Roofvissen.

Rostock kreeg vrijdag een 6-3 nederlaag te slikken tegen Hereford. Daarmee vinden ze zichzelf na een speelronde terug op de laatste plaats op de rangschikking. Een positie waar ze zichzelf niet terug willen zien aan het einde van het seizoen. De doelstelling is om dit jaar beter te doen dan de pre-playoffs die vorig seizoen het einddoel betekenden. Om deze doelstelling te bereiken beschikt trainer Lenny Soccio over een selectie die is opgebouwd uit een mix van ervaring en talent.

SCANDINAVISCHE TOER

Afgelopen week nog voegde Rostock de zeer ervaren Patrick Pohl toe aan de selectie.

Het is opvallend dat het aantal Scandinavische imports in de Oberliga Nord goed vertegenwoordigd is dit seizoen. In Rostock doet men mee aan deze trend. Naast de Amerikaan #18 Connor Hannon beschikt men aan de Oostzee ook over de Zweedse forwards #12 Emil Bejmo en #89 Jesper Öhrvall. Daarmee komt het aantal Zweden in de competitie op negen. Dat is overigens nog niet het hoogste aantal. Finland is wat dat betreft nog beter vertegenwoordig met tien spelers. Öhrvall liet zich vrijdag overigens meteen gelden met twee goals en is dus een speler om in de gaten te houden.

TILBURGS BLOED

Menig supporter keek met enige verbazing naar de warming up afgelopen donderdag. Daar schaatste ineens #68 over het ijs in Stappegoor. Donny van Belkom is de naam die bij dit blauwgele shirt hoort. Met zijn zestien jaar mag hij gerust in de categorie talenten worden geplaatst. Het was prachtig om te zien hoe hij zijn shifts meedraaide en zo zijn eerste Oberliga minuten kon maken op het eigen thuis ijs in een volle hal. En het blijft toch mooi als een rasechte Tilburger in het eerste speelt.

Coach Todd Warriner keek in de persconferentie terug op het debuut van van Belkom. “Ik had een plaats vrij in de vierde lijn en het leek me een goed moment om Donny zijn eerste minuten in de Oberliga te laten maken. Hij heeft het goed gedaan en ik ben trots op zijn prestatie”.

Danny, Noah en Delaney ontbreken nog in de selectie.

De wedstrijd begint om 19.00 uur en is te volgen via Sprade TV.