Terug naar Nieuws

TRAPPERS TEGEN BLACKDRAGONS ERFURT: SLAY!

Knallen met die muziek, vlammen op het ijs en onze helden die strijden voor de overwinning: vanavond speelt Tilburg Trappers weer in hun eigen ijsfort en wel tegen Black Dragons uit Erfurt! Het seizoen is nog maar net begonnen, maar met louter overwinningen achter hun naam, zullen de Boys In Blue ook vanavond willen knallen! Slay!

Slay… nog niet eerder zo goed van toepassing als vanavond. Niet alleen een groot compliment aan het Tilburgse ijshockeyteam voor de overwinningen en speelwijze tot nu toe, maar ook, natuurlijk, in de actieve vorm: slay those dragons! Ter vergelijk: in afgelopen seizoenen zijn we in totaal 32 keer in actie gekomen tegen Erfurt en van die 32 keer hebben we 25 keer gewonnen.

ROBERT HOFFMANN

Wie zijn die draken dan? TecArt BlackDragons uit Erfurt beleefde de afgelopen vier speeljaren de beste en meest succesvolle jaren in de Oberliga tot nu toe. Onder leiding van de Nederlands-Canadese coach Raphaël Joly (broer van “onze” D’Artagnan Joly) wist het team afgelopen jaar tot de achtste finales van de play-offs te geraken. Dit jaar heeft het team een nieuwe trainer, Robert Hoffmann (afgelopen twee seizoenen nog trainer bij EHC Freiburg in DEL2), en de intenties van dit seizoen zijn onveranderd: met de Draken de finale in!

WINNING IS THE GOAL

Voor Tilburg Trappers is dat uiteraard niet anders. Winning is the goal en daar moet alles voor wijken. En soms levert dat een nare straf op. Zo zal Tilburg Mike Dalhuisen de komende vier wedstrijden moeten missen, nadat de verdediger een disciplinaire straf opliep in de wedstrijd tegen Rostock Piranhas afgelopen weekend. Kan je Mike dit weekend echt niet missen? Hij zal onze vaste commentators helpen met het live verslag van de wedstrijd op Sprade TV.

THE ONE TO WATCH

Niet alleen trainer Hoffmann is een nieuwkomer bij Erfurt, ook de Letse forward Andris Dzerins is nieuw in de selectie. Hij wordt een ‘koningstransfer’ genoemd door manager Henry Tews (in Saisonvorschau van Eishockey News): “Uiteraard verwachten wij veel van Andris, gezien zijn ervaring. Daar bestaat geen twijfel over.” De 36-jarige Dzerins kwam voor het Letse nationale team in actie op maar liefst 12 wereldkampioenschappen. Ook afgelopen jaren speelde hij nog op topniveau bij Herning Blue Fox in de Deense KHL-competitie.

UIT DE WILGEN HALEN

Nog een opmerkelijke Erfurtspeler op het ijs vanavond is René Kramer. De eveneens 36-jarige defenseman is twee jaar geleden gestopt met ijshockey, maar het bleef blijkbaar kriebelen en dus haalde hij zijn schaatsen weer uit de wilgen. Hij noemde zijn opwarmperiode naar dit seizoen nog ‘het roest uit de benen schaatsen’, maar voelt zich met elke dag meer en meer in zijn oude vorm terugkeren.

GET THIS PARTY STARTED

De vrijdagavond kan niet beter beginnen dan met een lekkere pot ijshockey. Let’s get this party started! Heb je nog geen kaartjes, ga dan snel naar de site en begin je weekend goed!

De wedstrijd begin vanavond om 20:00 uur en is ook live te volgen op Sprade TV. De volgende Trappers spelen vanavond niet mee: Mike Dalhuisen, Danny Stempher, Noah Muller en Delaney Hessels.