Terug naar Nieuws

TRAPPERS VANAVOND IN ACTIE TEGEN STERK VERNIEUWD DUISBURG

De kater van vrijdagavond is inmiddels verdreven en Tilburg Trappers reist vandaag per bus af naar Duisburg, voor de uitwedstrijd tegen Füchse Duisburg. Ook Duisburg is herstellende van een nederlaag afgelopen vrijdag, dus beide teams hebben wat te bewijzen vanavond. Des te mooier dat Trappers ook vanavond kan rekenen op een buslading meegereisde supporters!

Het doel van Füchse Duisburg is duidelijk dit seizoen; op zijn minst de pre-play-offs halen. Vorig jaar liep het seizoen uit in een deceptie en eindigde de club op de een-na-laatste plaats van de Oberliga Nord. Sportlichen Leiter Thomas Ziolkowski omschrijft de spelfilosofie van dit jaar (in Saisonvorschau van Eishockey News) als “schnell, smart, hart” – snel, slim en hard.

HET MEEST VERSTERKT

“Wij zijn, op Hannover Scorpions na, het team dat zich het meeste versterkt heeft dit jaar,” aldus diezelfde Ziolkowski. Dat klopt, er vertrokken maar liefst 14 spelers en er kwamen er 12 voor terug. Het  team beschikt ook over diverse Forderlizenz-spelers van Kölner Haien (DEL) en Krefeld Pinguine (DEL2). Het meest opvallende duo van de aanwinsten is de Zweedse tweeling Linus en Pontus Wernersson Libäck

DE LIBÄCKJES

In seizoen 2022/2023 speelde de tweeling ook in het tenue van de Vossen en wist Duisburg zelfs de kwartfinales van de play-offs te bereiken. Toen de Libäckjes het seizoen erop vertrokken naar Heilbronn, kwam de club dat verlies niet meer te boven. Des te meer hoop en vertrouwen hebben ze nu in de broers. Op de vraag wat EVD verwacht van de broers, geeft coach Risto Kurkinen kort antwoord: “Tore und Vorlagen” – Goals en assists. Kijkende naar de cijfers van vorig seizoen van beide heren (Pontus 42T/65A; Linus 31T/77A), zou dat goed moeten komen. En gezien de jonge, gemiddelde leeftijd van de het team (nog net geen 25 jaar), zal de ervaring van de 32-jarige tweeling ook goed te pas komen.

WACHTEN, WACHTEN, WACHTEN

“Mund abputzen und Blick nach vorn!” staat op de website van Duisburg te lezen, na hun nederlaag in Hamm afgelopen vrijdag (2-0). Datzelfde zouden we kunnen zeggen van Tilburg Trappers, dat vrijdag thuis met 3-4 verloor van Erfurt. “Je ziet dat hun wachten, wachten, wachten tot wij een fout maken en dan gaat ie erin,” zei Mike Dalhuisen tijdens de wedstrijd vrijdag. De Tilburgse verdediger was, vanwege zijn schorsing, medecommentator op SpradeTV.

DE BESTIES

Het voordeel van zo’n speler als commentator, is dat je als kijker ook extra inzicht krijgt over de spelers op het ijs. Inzicht vanuit het team. Zo zei Dalhuisen over teamgenoten Kobe Roth en Reno de Hondt: “Het zijn niet de grootste jongens op het ijs, maar man, wat spelen die hard!” En nog mooier werd het toen D’Artagnan Joly op aangeven van Phil Marinaccio de 1-3 scoorde: “De besties!! Deze jongens hebben chemie met elkaar. Darts heeft het daar altijd over, dat hij tijdens de training zo’n klik voelt met Phil. En dat laten ze nu ook in de wedstrijd zien!”

BETER VAN START GAAN

Vanavond komt die chemie vast ook goed van pas. Want Trappers wil winnen! “We moeten beter van start gaan in onze wedstrijden,” zei coach Todd Warriner nog vrijdag. Dalhuisen voegt nog toe dat het belangrijk is om niet gefrustreerd te raken. “Het is makkelijk om frustratie te voelen als het niet gaat zoals je wil.” Dan zit er maar een ding op; zorg ervoor dat het wel gaat zoals je wil! Trappers is daar in ieder geval weer helemaal klaar voor!

De wedstrijd begint vanavond om 18:30 uur en is live te volgens op Sprade TV. Net als vrijdagavond spelen vanavond niet mee: Noah Muller, Delaney Hessels, Mike Dalhuisen en Danny Stempher.