Terug naar Nieuws

TRAPPERS TREFT IN HAMM EEN PITTIGE TEGENSTANDER

Vanavond speelt Tilburg Trappers tegen Hammer Eisbären. De huidige nummer zeven van de competitie wist nog nooit te winnen in Tilburg. Gaat Trappers deze maximale score verder uitbouwen en kan het zondag met vertrouwen afreizen naar Hannover?

DE MAXIMALE SCORE

Trappers en Hamm ontmoetten elkaar al eerder dit seizoen. 25 augustus speelde ze tegen elkaar in Hamm. Het was de eerste oefenwedstrijd voor beide teams dit seizoen. Tilburg zegevierde met 2-4 door onder andere twee goals van Justin van der Ven. De ontmoeting van vanavond in Tilburg is de negende keer dat de teams elkaar op Stappegoor treffen. Alle acht eerdere ontmoetingen bleven de punten in Tilburg. Vorig seizoen boekte Trappers twee klinkende overwinningen met 10-4 en 5-1. In de 10-4 game stonden de Blauwgelen na 29 minuten nog met 1-3 achter waarna een vlammend tweede deel van de wedstrijd volgde.

STABIELE ONTWIKKELING

Hamm wil met een mix van jong talent en een aantal ervaren jongens een volgende stap zetten in hun ontwikkeling. Afgelopen seizoen eindigde de Eisbären op een verdienstelijke zevende plaats in de hauptrunde. De beste klassering sinds de toetreding tot de Oberliga in 2020.  Het seizoen ervoor eindigde op de negende plaats, terwijl de eerste twee seizoenen eindigden op de laatste plaats. Na acht speelronden in de huidige jaargang staat Hamm op een zevende plaats.

FINSE IMPORTS

De 23-jarige Finse forward #9 Miro Markkula is als laatste import aan de selectie toegevoegd. Hij nam de plaats in van Tyler Barrow, die een week na zijn komst alweer vertrok uit Hamm. Markulla scoorde tweemaal en gaf drie assists. Hij is daarmee niet de meest trefzekere speler in het team. Dat is zijn landgenoot #25 Joonas Alanne met 4 goals.

Samen zijn zij twee van de in totaal elf Finnen die dit seizoen meedraaien in de Oberliga Nord. Een andere nieuwkomer waar in Hamm veel van verwacht wordt is #23 Julian Airich. Hij speelde hiervoor vijf seizoenen in het tricot van de Hannover Scorpions.

LAATST AANWINST

Woensdag jl. maakte Hammer Eisbären bekend dat het team werd uitgebreid met de 29-jarige Duits-Canadees Dante Hahn. Hij komt over van EHC Freiburg uit de DEL2. Daar heeft hij op zijn verzoek het contract laten ontbinden. Hahn is geen onbekende in de Oberliga Nord. In de seizoenen 2021/2022 en 2022/2023 stond hij onder contract bij de Rostock Piranhas waar hij in 66 wedstrijden 73 punten (22 goals en 51 assists) verzamelde. Hahn is mogelijk vanavond al speelgerechtigd en zal dus in Tilburg voor het eerst het shirt met het rugnummer #91 van de Hammer Eisbären dragen.

CONSTANTER WORDEN

Trappers heeft een beetje een jojo seizoen momenteel. Mindere games worden afgewisseld met goede. Daar wil het team komende periode in verbeteren door contanter te worden. Een goede insteek daarvoor is het minder oplopen van straffen. Al 43 maal kreeg Trappers dit seizoen een powerplay tegen. Het hoogste aantal van alle teams. Gelukkig loopt de penalty killing als een trein en kreeg men slecht vijf goals tegen uit de powerplay van de tegenstander. Wat dat betreft doet alleen Halle het net iets beter.

Afgelopen weekend nog noteerde Trappers 54 strafminuten. Dat is te veel en dat moet omlaag. Dat gaf coach Todd Warriner na afloop van de wedstrijd tegen Halle ook aan. “Het team raakt beïnvloedt door mijn reacties richting de scheidsrechters. Dat moet ik niet doen. Dat ging vandaag beter.”

Vanavond spelen de volgende Trappers niet mee: Noah Muller, Delaney Hessels, Antony Rinaldi en Jonne de Bonth. Danny Stempher en Donny van Belkom spelen vanavond ook weer mee.

Bestel snel je kaarten en begin lekker aan je weekend met een mooie pot ijshockey.

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en is ook te volgen via Sprade TV.