Terug naar Nieuws

Enthousiasme en koude knietjes bij eerste ijstraining van het seizoen

Het is fris aan de blote knietjes in de ijshal; de fans van Tilburg Trappers komen vrijdagavond veelal in zomerse kleding naar Stappegoor om aanwezig te zijn bij de eerste (openbare) ijstraining het nieuwe seizoen. Een setting van warme begroetingen en stevige handdrukken alom. De gezichten van Sfeervakgenoten en Biergarten-maten lichten op bij het herkennen van zoveel bekende gezichten op de tribune. Een reünie van oude en nieuwe vrienden, maar bovenal: supporters van Tilburg Trappers.

Op het ijs is het nieuwe team, onder leiding van coaches Todd Warriner en Dennis ten Bokkel, nagenoeg compleet. Gekleed in witte en blauwe trainingsshirts (zonder rugnummers), is het grote “wie-is-nu-wie”-spel onder de fans al begonnen. Met als grootste vraag natuurlijk: wie zijn nu die ‘nieuwen’?

De hal vult zich met het geluid van de schaatsen die zich een weg krassen in het nog maagdelijke speelijs. De kunst van het instructies geven mét een fluit tussen zijn tanden geklemd, is coach Warriner blijkbaar niet vreemd. Op de tribunes is het net niet te verstaan, maar de spelers weven zich op zijn aangeven in cirkelvormen over het ijs, waaruit blijkt dat de opdracht voor hen wel helder en duidelijk was. Lange passes, korte passes, drie-op-drie en rondjes schaatsen. Een kleine sneeuwstorm onder de schaatsen als ze dwars over het ijs oefenen in een sprintje trekken en vervolgens vol in de remmen moeten.

Na een uur wordt de training besloten met een korte rek- en streksessie onder leiding van captain Max Hermens. De fans worden door de spelers bedankt met een kleine ronde op het ijs en die applaudisseren op hun beurt de jongens op het ijs enthousiast toe.

Dit is het! Dit is de nieuwe lichting! Tilburg Trappers is klaar voor seizoen 2024-2025, het tiende seizoen van de Nederlandse club in de Duitse Oberliga. En de fans? Die kunnen niet wachten!