Terug naar Nieuws

EXA IceFighters Leipzig vs. Tilburg Trappers (4-1)

TRAPPERS VERLIEST IN CARNAVALSWEEKEND VAN LEIPZIG

Zondagavond moest Trappers het tegen een heel ander kaliber opnemen. De IceFighters uit Leipzig bleken zelfs een enorme kluif. Mede door de vele straffen delfde Trappers uiteindelijk het onderspit.

Door Arthur Ottenhof

Goalie Ruud Leeuwesteijn beaamde het al gauw na afloop: ‘Wij kregen te veel straffen, waardoor zij vaker ruim baan kregen.’ Om met Ruud zijn woorden te blijven spreken: ‘Wij hebben de wedstrijd te snel in de prullenbak gegooid, dat is enorm zonde, maar nu moeten we echt weer door.’

AANSLUITING GEMIST

Zo kon Tim Heyter als eerste profiteren door een straf van Jordy Verkiel. En omdat het in de eerste periode ‘maar’ 1-0 bleef, kon de spanning in het verdere bedrijf nog worden teruggebracht. Toch kon Connor Hannon op aangeven van Filip Stopinski en Ian Farrell de 2-0 voor Leipzig maken.

Moritz Miguez maakte het gat nog groter door op aangeven van de eerste doelpuntenmaker Tim Heyter de 3-0 binnen te rammen. Maar, toen aan Duitse zijde Michael Burns de fout in ging met het hinderen van een tegenstander, kon Jordy van Oorschot namens de Kruikenstad iets terug doen. Dat duurde maar even, want Connor Hannon breidde eigenhandig en met een shorthanded goal de voorsprong weer uit. Zo kwam het dat Trappers zichzelf tekort deed in en tegen Leipzig.

EN DOOR

Tijd om bij te pakken neer te gaan zitten is er nauwelijks, aangezien aankomende vrijdag Herne-thuis wacht. In de strijd om de bovenste plekken aast Herne op aansluiting, met Hannover Indians en ook de kwelgeest Leipzig in het vizier. Op vrijdagavond zullen de manschappen van Dave Livingston uit een compleet ander vaatje moeten tappen; pas dan zal Herne merken dat Trappers niet voor niks een top-drie ploeg is.

Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie