Terug naar Nieuws

JUSTIN VAN DER VEN TERUG OP OUDE NEST

Tilburg Trappers heeft Justin van der Ven vastgelegd. De 21-jarige aanvaller komt over van Lausitzer Füchse (DEL2) en tekent een overeenkomst tot medio 2025 in IJssportcentrum Stappegoor.

Met de terugkeer van de forward krijgt de selectie van coach Todd Warriner steeds meer vorm. De 50-jarige oefenmeester heeft nu de beschikking over twee goalies, zeven verdedigers en acht aanvallers. ‘We zijn nog niet klaar, maar zoals al eerder gezegd nemen we de tijd’, vertelt René de Hondt.

STERKHOUDERS

Vier jaar oud was Justin toen hij kennis maakte met de snelste teamsport ter wereld. Het was liefde op het eerste gezicht. Met zijn doelgerichtheid, schotkracht en snelheid beschikte Van der Ven als jong talent al over specifieke kwaliteiten waardoor hij al op jonge leeftijd naam maakte. Hij werd meermaals vervroegd doorgeschoven en maakte als veertienjarige de overstap naar de jeugdopleiding van Kölner Haie.

In de grootste stad van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen zette hij zijn ontwikkeling verder door en groeide hij uit tot één van de sterkhouders van de Keulse opleiding. Met 51 punten (20 goals en 31 assists) in 30 DNL duels voerde Justin in 2021-2022 de algehele topscorerslijst aan. In de play-offs voegde hij nog een treffer en vier beslissende passes aan zijn totalen toe.

KREFELD

Van der Ven leek voorbestemd voor een grote toekomst in DEL/DEL2. Krefelder Pinguine onderkende zijn potentieel en haalde hem in de zomer van 2022 naar de Yayla Arena. De zwartgele formatie sloot de competitie als vierde af. In de eerste ronde van de play-offs versloeg men Dresden met 4-3, maar in de halve finale was de latere Meister Ravensburg Towerstars duidelijk een maatje te groot (4-1). In 61 duels tekende Justin voor 5 punten. Afgelopen jaar kwam hij uit voor EHC Lausitzer Füchse uit Weiβwasser.

‘Snel, veel skills, leest het spel goed’, somt René de Hondt zo maar wat sterke punten van de nieuweling op. ‘We zijn blij met de terugkeer van een echte Tilburgse jongen op Stappegoor. Justin heeft zeer veel potentie. Voor een speler van pas 21 jaar is hij al behoorlijk compleet. In Krefeld heeft hij wat pech gehad met vier verschillende coaches in één seizoen. Dan telt alleen maar winnen en wordt er nagenoeg niets aan talentontwikkeling gedaan.’