Terug naar Nieuws

KOBE ROTH VOLGENDE VERSTERKING TILBURG TRAPPERS

Tilburg Trappers heeft na Phil Marinaccio en Mike Dalhuisen opnieuw een overzeese versterking binnengehaald. De nummer twee uit de Oberliga Nord van afgelopen seizoen neemt Kobe Roth over van het Engelse Coventry Blaze, dat uitkomt in de Britse Elite Ice Hockey League.

De ligging onder het ijshockey gekke Minnesota maakte dat Iowa, een staat gelegen in het Midden-Westen van de Verenigde Staten, pas aan het einde van jaren ’50 ijshockeyvoet aan de grond kreeg. Des Moines Ice Hawks sloot zich aan bij de United States Hockey League (USHL). Daarna ging het hard en inmiddels is de ‘Hawkeye State’ uitgegroeid tot een van de belangrijkste ijshockeyregio’s van Amerika.

De wieg van de nieuwste Trapper, Kobe Roth, stond in Mason City, een stad op bijna twee uur rijden van de hoofdstad Des Moines. De 27-jarige forward, die op alle posities in de aanval uit de voeten kan, kreeg zijn belangrijkste ijshockeyopleiding aan de zeer goed bekendstaande University of Minnesota-Duluth (UMD). De universiteit leverde verschillende spelers af aan de National Hockey League.

VIER PRIJZEN

In vijf seizoenen bij UMD verzamelde Roth 54 goals en 97 punten. Hij hielp de Bulldogs aan back-to-back nationale kampioenschappen in 2017-2018 en 2018-2019. Een jaar later legde Kobe beslag op de NCAA (NCHC) Sportmanship Award. Na zijn universiteitstijd maakte de 1.75’ meter grote en 79 kilo zware Amerikaan de overstap naar de East Coast Hockey League waar hij een redelijk goed debuutjaar kende.

Afgelopen zomer maakte de left winger de overstap naar Europa. Hij tekende een contract bij Coventry Blaze in de Britse Elite Ice Hockey League. Met 41 punten (25 treffers en 16 beslissende passes) in 56 ontmoetingen overtrof hij de stoutste verwachtingen. Als kers op de taart pakte hij vier prijzen (coach’s player of the season, players’ player of the season, forward of the season en top goal scorer).

BEVESTIGING

Al onze contacten bevestigden het beeld dat we zelf al hadden. Een snelle en positief ingestelde aanvaller met een neusje voor de goal. Goede schaatser en een leider want in zijn laatste jaar in Duluth was hij captain’, schetst technisch manager René de Hondt een beeld van Kobe Roth.