Terug naar Nieuws

DANNY STEMPHER COMPLETEERT TRAPPERS SELECTIE

Danny Stempher is ook komend seizoen Trapper. Voor nummer 95 wordt het zijn tiende Oberliga campagne.

‘We weten allemaal wat een fitte Danny Stempher brengt. Dat heeft hij de afgelopen jaren meermaals bewezen. Bruikbaar op de penaltykill, met een man meer op het ijs, tijdens 3×3-overtime. Verder is hij één van onze beste face-off jongens. Hij is voor mij niet te vervangen door een Nederlandse speler’, aldus een opgetogen René de Hondt.

500-PUNTEN GRENS

‘Ik heb nog nooit tegen Oberliga teams gespeeld dus weet niet wat ik moet verwachten’, sprak de geboren Zoetermeerder in juli 2015 bij zijn komst naar de Kruikenstad. ‘Bij Kemphanen was ik één van de dragende spelers. Hier wil ik een goede plek in de selectie veroveren door goed te trainen en mijn kansen te pakken in de minuten die ik krijg. Op die manier wil ik mijn steentje bijdragen aan het teamsucces’.

Dat laatste is uitstekend gelukt want met 172 goals en 487 punten in 430 wedstrijden is de center Trappers clubtopscorer in de Oberliga. Max Hermens bezet plek twee met 402 punten (146 goals en 256 beslissende passes), terwijl Reno de Hondt het podium vol maakt met 378 punten. Wanneer Stempher gevrijwaard blijft van lichamelijk ongemak moet hij dit seizoen de 500-punten grens kunnen doorbreken.

CONDITIE

Deze week stond Danny voor het eerst sinds kerst weer op het ijs. ‘In overleg met mijn fysio werk ik aan mijn herstel. Ik verwacht nog wel vier tot vijf weken nodig te hebben om conditioneel op niveau te zijn.’ De hernieuwde kennismaking met het bevroren water van IJssportcentrum Stappegoor viel niet tegen. ‘Ik heb 35 minuten geschaatst. Buiten wat spierpijn de volgende dag ging dat beter dan verwacht. Dat geeft vertrouwen voor het vervolg.’

Met het vastleggen van Stempher is de selectie van Trappers op volle oorlogssterkte. Voor de formatie van coach Todd Warriner begint de nieuwe ijshockeyjaargang op donderdag 19 september met een thuiswedstrijd tussen Tilburg Trappers en Herner EV Miners (aanvang 20.00 uur). Voor de blauwgele brigade is het een primeur om onderdeel te zijn van het openingsduel van de competitie.