Terug naar Nieuws

ESSEN MAAKT EINDE AAN ZEGEREEKS TRAPPERS

Na zeven (pre-season) overwinningen op rij heeft Tilburg Trappers zijn Waterloo gevonden. In Eissporthalle Essen-West won de thuisclub de finale om de Westenergie Cup met 3-2. Jay Huisman werd uitgeroepen tot beste aanvaller van het driedaagse toernooi.

‘Een sportman wil nooit verliezen, maar als ik moet kiezen dan liever nu dan over elf dagen als we het seizoen beginnen met een thuiswedstrijd tegen Herne’, vatte Max Hermens zijn gevoel samen. ‘Overall waren we zeker niet de mindere, maar we staan wel met lege handen.’

BEROERD BEGIN

Tilburg had de eerste nederlaag van de voorbereiding aan zichzelf te wijten. Een beroerd tweede deel van de eerste twintig minuten kostte de equipe van Todd Warriner uiteindelijk de kop tegen de nummer 3 uit de Oberliga Nord van afgelopen seizoen. Drie tegentreffers waarvan twee met een man minder op het ijs (Lukas Mannes en Elvijs Biezais) bleken in het vervolg van de ontmoeting niet meer te repareren.

‘Onze start was prima. We kregen een paar goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Dat lieten we na en dan valt min of meer uit het niets die 1-0. We maakten te veel kleine fouten, die we in de voorgaande duels niet maakten. Hun powerplay draait om (Sandis) Zolmanis. Die gaven we tweemaal te veel ruimte en dan ga je volkomen onnodig met 3-0 de pauze in’, concludeerde Trappers nummer 81 na afloop.

ALARM

Met Zolmanis was ook direct dé uitblinker bij de thuisploeg genoemd. De Oberliga Nord speler van het afgelopen seizoen was een voortdurende plaag voor de Tilburgse defensie. Niet alleen stond hij aan de basis van de twee powerplay goals, maar in het middenstuk was hij twee keer angstvallig dichtbij de 4-0. Zo raakte hij de paal, terwijl de 30-jarige Let even daarvoor zijn meerdere moest erkennen in Cedrick Andree. De Trappers goalie stond pal op een inzet van dichtbij van Zolmanis.

Zes minuten voor het einde van de tweede periode werd de finale onderbroken vanwege een brandalarm. Het arbitrale kwartet besloot tot een vervroegde pauze, zodat het resterende deel van het tweede bedrijf werd uitgespeeld voorafgaand aan het slotstuk. Trappers had daarin ogenschijnlijk een overwicht, maar werd niet geholpen door easy calls tegen Gio Vogelaar en Marvin Timmer.

KARAKTER

Na acht minuten in de derde periode kreeg Tilburg eindelijk waar men zo lang naar zocht: de aansluitingstreffer. Op aangeven van Alexey Loginov verschafte Jordy Verkiel verschafte zich de ruimte die hij nodig had voor zijn eerste doelpunt van de voorbereiding. Met een geplaatst polsschot vanaf de kop van de face-off cirkel liet hij Justus Roth in de verre hoek volstrekt kansloos: 3-1.

Het geloof dat het nog kon keerde daarmee terug bij de manschappen van coach Warriner, die in de eindstrijd geen beroep kon doen op de licht geblesseerde Phil Marinaccio en Bjorn Borgman. Drie minuten en 33 seconden voor tijd gooide de Canadese oefenmeester al zijn troeven op tafel en wisselde zijn doelman in voor een zesde veldspeler. Verder dan de 3-2 door Max Hermens op aangeven van Anthony Rinaldi kwam Tilburg echter niet meer en dus ging de Westenergie Cup 2024 naar de Moskitos.

Foto: Dirk Unverferth