Terug naar Nieuws

TRAPPERS VERLENGT CONTRACT TIES VAN SOEST

Tilburg Trappers en Ties van Soest continueren hun samenwerking. De center van de nummer 2 uit de Oberliga Nord begint daarmee aan zijn vijfde seizoen in IJssportcentrum Stappegoor.

Technisch manager René de Hondt is blij dat Van Soest in de Kruikenstad blijft: ‘Niet alleen voor Trappers, maar vooral voor Ties zelf. Hij is een zeer gewaardeerde kracht binnen het team. Multifunctioneel, belangrijk op de penaltykill en sterk met face-offs. Daarbij is hij nog jong (24 jaar) en denk ik dat er nog rek in hem zit.’

STROOMVERSNELLING

Van Soest, afkomstig uit een echte ijshockeyfamilie, begon met ijshockey ‘om de hoek’ in Eindhoven. Op zijn elfde koos hij voor de jeugd van de Duitse topclub Düsseldorfer EG. Ties was een vaste waarde in de diverse jeugdselecties van de Nederlandse IJshockey Bond (NIJB) en debuteerde als 17-jarige bij het ‘grote Oranje’ tijdens de mondiale titelstrijd in Tilburg. In 5 duels tekende hij voor 2 goals en 3 assists.

In het Trappers-shirt kwam zijn ontwikkeling in een stroomversnelling. Van een tiener actief in de DNL  zette hij elk seizoen stappen en inmiddels is de aanvaller niet meer weg te denken uit het Tilburgs vlaggenschip. 61 treffers en 75 beslissende passes in 182 Oberliga duels benadrukken zijn belang binnen de equipe van coach Todd Warriner.

BLESSURELEED

De afgelopen twee ijshockeyjaargangen werd Trappers nummer 4 achtervolgt door blessureleed. Een volstrekt onnodige boarding, anderhalve minuut voor tijd, van Tim Junge (Moskitos Essen) zette de lange centrumaanvaller vanaf tweede kerstdag 2022 achttien duels buitenspel. Pas vijf wedstrijden voor het einde van het reguliere seizoen keerde hij terug in de Tilburgse hoofdmacht. Uitgerekend tegen Essen. Hij luisterde zijn rentree op met een assist op de 3-1 van Wouter Sars.

In het eerste duel van de halve finale van play-offs van 2023-2024 tegen Blue Devils Weiden ging het opnieuw mis. Tijdens de twee periode kwam Ties hard in aanraking met de boarding. Het verdere vervolg van de wedstrijd én de postseason moest hij noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan. ‘Dat verlies kwam hard aan. Gelukkig is hij de klap te boven gekomen en kan hij er weer vol tegenaan’, sluit René de Hondt af.