Terug naar Nieuws

TRAPPERS VERVOLGT VOORBEREIDING IN ESSEN

Na het tweeluik tegen Herner EV Miners is de Westenergie Cup 2024 de volgende halte in de oefencampagne van Tilburg Trappers. In Essen bindt de ploeg van coach Todd Warriner de strijd aan met Füchse Duisburg, Herforder EV en gastheer Moskitos Essen.

Met de deelname aan het toernooi geeft de blauwgele brigade een iets ander karakter aan de voorbereiding dan in andere jaren. Waar men tot nu toe de vorm testte in reguliere oefenduels tegen Hamm en Herne wordt het vooral vrijdagavond speed daten met drie andere Oberliga Nord opponenten.

TOERNOOI-OPZET

Op de eerste toernooidag in de Eissporthalle Essen-West treffen alle ploegen elkaar in wedstrijden van 2 x 10 minuten met 4 spelers inclusief een doelman per team op het ijs. Trappers begint met een krachtmeting tegen Duisburg, gevolgd door een wedstrijd tegen Herford. In het slotduel van Tilburg kruist men de sticks met het organiserende Moskitos Essen.

Na deze wedstrijden wordt de balans opgemaakt voor de halve finalewedstrijden op zaterdag. De best presterende ploeg op vrijdagavond ontmoet de nummer vier in de rangschikking, terwijl de nummers 2 en 3 in de andere semi-final bepalen wie er op zondag voor de toernooiwinst mag spelen. Op zaterdag en zondag wordt er gewoon 3 x 20 minuten gestreden. Als er daarna een gelijkspel is, volgt er 5 minuten verlenging (3 tegen 3). Als de verlenging ook geen winnaar oplevert, volgt een penalty shootout.