Terug naar Nieuws

PHIL MARINACCIO VERVANGT QUINN RYAN BIJ TRAPPERS

Tilburg Trappers heeft Phil Marinaccio gecontracteerd. De 31-jarige Canadees is de vervanger van Quinn Ryan in de aanval van de formatie uit de Kruikenstad.

Technisch manager René de Hondt is erg blij met de nieuwe aanwinst. ‘We wilden graag een veelzijdige, ervaren aanvaller aan de selectie toevoegen. Met Phil hebben we iemand binnengehaald die zich bewezen heeft in zware Europese competities. Hij is doelgericht, heeft goede handen en kan zowel in het midden als op de left wing uit de voeten. We verwachten dat hij snel van waarde kan zijn voor ons.’

BEAVER

Phil Marinaccio is afkomstig uit Woodbridge (Ontario), de dichtbevolkste en economisch meest belangrijke streek in het hart van Canada. De 1.78’ meter lange en 86 kilo zware forward kreeg zijn voornaamste ijshockeyscholing in de Amerikaanse universiteitscompetitie (NCAA). In het voorportaal van de sterke profcompetities speelde hij vier seizoenen voor Bemidji State University in Bemidji (Minnesota). In 147 duels kwam Phil tot 58 punten (19 goals en 39 assists) voor de Beavers, zoals de bijnaam van de sportdivisie van de universiteit luidt. In zijn derde jaar won men het reguliere seizoen en werd Phil gekozen in het second All-Star Team.

Na zijn universiteitsperiode maakte Marinaccio de overstap naar het professionele ijshockey. Hij was drie seizoenen actief in de Noorse Elite League met Storhamar en Frisk Asker, evenals een jaar in de Deense Metal Legaen met SønderjyskE (2018-2019). Kansas City Mavericks (East Coast Hockey League) was zijn volgende stop. De afgelopen drie jaar kwam Phil uit voor Chamonix (Frankrijk), Herning (Denemarken) en Västerviks IK in Zweden.

ASTMAMEDICIJN

Bij zijn laatste werkgever kende de center een valse start. Bij een out-of-competition dopingtest door de Internationale IJshockey Federatie op 3 april 2023 testte hij positief op het verboden middel terbutaline. De bron van de verboden stof was een inhalator die aan Phil was voorgeschreven door een arts vanwege astma. Ook had Marinaccio dit astmamedicijn aangegeven op het dopingcontroleformulier.

Ondanks dat de IIHF van mening was dat de overtreding van de antidopingregel niet opzettelijk was begaan en de Canadees geen grote blaam trof, schorste men hem op 20 juni 2023 toch voor 3 maanden. Omdat de sanctie twee dagen voor de start van de HockeyAllsvenskan afliep, werd zijn verbintenis met Västerviks niet verbroken.

QUINN RYAN

Met de komst van Marinaccio vult Trappers het gat dat ontstond na het afketsen van de transfer van Quinn Ryan naar Tilburg. De 28-jarige Amerikaan liet eind vorige week aan René de Hondt weten dat hij om medische redenen de schaatsen aan de wilgen hangt.