Terug naar Nieuws

DE SEIZOENSOPENER OBERLIGA NORD IN TILBURG

TRAPPERS TEGEN HERNE OP JACHT NAAR VIERDE OBERLIGA TITEL

Na een lange zomer begint vanavond de Oberliga Nord. Tilburg Trappers trapt vanavond zijn tiende Oberliga seizoen af tegen de Herner EV Miners. De verwachtingen aan Tilburgse zijde zijn hooggespannen en de voorbereidingswedstrijden bieden in dat opzicht zeker perspectief. Herne lijkt een mooie tegenstander om met een overwinning voor minstens een dag de koppositie te pakken.

Trappers en Herne zijn geen onbekenden van elkaar. Ze troffen elkaar in de Oberliga al 40 maal eerder, waarbij Tilburg 26 keer aan het langste eind trok. In de afgelopen weken speelde de teams twee oefenwedstrijden tegen elkaar, waarbij de Tilburgers met name thuis een overtuigende 7-0 overwinning boekte. Herne won drie van zijn zes oefenwedstrijden in de voorbereiding, waar Trappers vier keer won en drie potjes verloor. De nederlagen tegen titelfavoriet Hannover Scorpions werden op de tribune toch als een morele overwinning gezien. Het onderlinge krachtsverschil lijkt zeker kleiner te zijn geworden, wat de Tilburgse supporter met vertrouwen uit doet zien naar een lang en fraai ijshockeyseizoen.

Technisch manager René de Hondt heeft afgelopen zomer niet stilgezeten en een fraai lijstje met nieuwe spelers naar de Kruikenstad gehaald. Daarnaast bleef een groot deel van de blauwgele selectie intact, waarmee Trappers een voordeel pakt ten opzichte van andere teams. Want bladerend door de seizoensgids van de Oberliga blijkt weer dat de meeste teams wederom over sterk gewijzigde selecties beschikken. Dat laatste geldt zeker ook voor Herne.

Slechts zes spelers maakten vorig seizoen ook deel uit van de smalle selectie van de Miners. #91 Michel Ackers is met 11 dienstjaren een oudgediende in de selectie. Andere opvallende spelers en nieuwkomers zijn de Zweedse imports #24 Hugo Enock en #19 Samuel Eriksson. Derde import in Herne is #27 Niko Ahoniemi uit Finland. Terwijl het seizoen nog moet beginnen kampt trainer Dirk Schmitz al met de nodige personele problemen. Nicklas Müller, Marvin Cohut, Niko Ahoniemi en Lennart Schmitz spelen vanavond zeker niet.  Waarmee met name de Defence waarschijnlijk dun bezet is.

Ook sfeermaker Piet de Kort alias Piet von dem Treppers begint vanavond aan zijn tiende Oberliga seizoen. “Ik heb er zin in. Het is mooi dat het spelletje weer gaat beginnen”. Piet staat wekelijks op zijn vaste plaats in het sfeervak. Daarbij is hij onlosmakelijk verbonden aan zijn megafoon, waarmee hij wisselend het publiek opzweept of de scheidsrechter van scherp commentaar voorziet.

“Als wij op oorlogssterkte zijn dan kunnen we dit seizoen zeker meedoen om de titel. We gaan er in het sfeervak weer alles aan doen om de jongens op het ijs te ondersteunen. Kom maar op met dat tiende seizoen en op naar het vierde Oberliga kampioenschap. Dat wordt weer eens tijd”. Een uitspraak die afgelopen weekend nog onderschreven werd door Reno de Hondt. “Tijdens mijn eerste drie seizoenen werden we kampioen en ik wil in april wanneer de prijzen verdeeld worden, weer met die beker boven mijn hoofd staan”.

Voor Trappers spelen Noah Muller, Delaney Hessels en Danny Stempher vanavond niet mee.

Wil je erbij zijn het kan nog. Er zijn nog een beperkte aantal kaarten beschikbaar. Ben er dus snel bij. De wedstrijd op Stappegoor begint vanavond om 20.00 uur en is ook te volgen via Sprade TV.