Terug naar Nieuws

HERFORDER EV VANAVOND OP BEZOEK IN TILBURG

Vrijdag wisten Tilburg Trappers al te winnen in een verre uitwedstrijd tegen IceFighters Leipzig, waarbij ze drie punten mee naar huis namen (3-6). Vanavond nemen ze het in eigen huis op tegen Herforder EV. De Ice Dragons speelden vrijdag al tegen Hammer Eisbären en sleepten hierbij hun derde thuisoverwinning (3-2) van dit seizoen binnen.

Eerdere oefenduels

Tilburg Trappers en Herforder EV troffen elkaar al twee keer in de voorbereiding op dit seizoen. De eerste wedstrijd speelden ze in een 3-tegen-3 vorm tijdens de Westenergie-Cup, waarbij Tilburg Trappers met 2-4 won. Een dag later namen ze het opnieuw tegen elkaar op in de halve finale. Tilburg Trappers leidde met 6-0 toen de wedstrijd na 40 minuten werd gestaakt vanwege een tekort aan fitte spelers bij Herforder EV.

Veel verandering

Het team van de Ice Dragons is flink veranderd ten opzichte van vorig seizoen. Er zijn 13 spelers vertrokken en daarvoor zijn er ook 13 nieuwe spelers toegevoegd. Naast de nieuwe spelers heeft Herforder EV ook een nieuwe hoofdcoach: Henry Thom. De nieuwe hoofdcoach van de Ice Dragons was als speler actief in verschillende Duitse competities, met als hoogtepunt een seizoen in de DEL bij EC Ratingen. Sinds 2006 is hij actief als coach, waarbij hij voornamelijk hoofdcoach is geweest bij meerdere Oberliga-teams, maar ook assistent-coach in de DEL bij de Hamburg Freezers.

Heldere doelstelling

Herforder EV heeft niet alleen grotendeels een nieuw team, maar ook nieuwe doelen gesteld voor dit seizoen. In de Saisonvorschau van Eishockey News is te lezen dat het verlangen om zich eindelijk te plaatsen voor de pre-play-offs voelbaar is in Herford.

Herforder EV speelt vandaag zonder Niklas Hildebrand die in de wedstrijd van vrijdagavond tegen een game-misconduct straf aanliep en daardoor automatisch is geschorst,

Tilburg Trappers kan ook vandaag jullie steun weer goed gebruiken. Kom jij Tilburg Trappers aanmoedigen naar de overwinning? Er zijn nog kaarten beschikbaar via de onderstaande button.

Tilburg Trappers-spelers Noah Müller, Danny Stempher en Delaney Hessels zullen vanavond niet meespelen. Ook Mike Dalhuisen komt vandaag niet in actie omdat hij de laatste wedstrijd van zijn schorsing moet uitzitten. Marvin Timmer is weer beschikbaar. Ook de 16-jarige Donny van Belkom zal zijn vierde entree in het Oberligateam maken op het ijs van Stappegoor.