Terug naar Nieuws

TRAPPERS OP BEZOEK BIJ DE HUIDIGE NUMMER ZEVEN LEIPZIG

Todd Warinner en zijn team zijn vanmorgen vertrokken naar de 610 kilometer van Stappegoor gelegen Leipzig om daar vanavond om 20:00 uur de vijfde wedstrijd van het seizoen te spelen tegen KSW Icefighters Leipzig.

Tilburg Trappers haalde afgelopen weekend slechts 1 punt. Na het verlies tegen Erfurt thuis met 3-4, kwam het in Duisburg na een stand van 6-6 (na overtime) op penalty’s aan. Daarbij trok Duisburg aan het langste eind en won met 7-6. Hierdoor zakte men een plaats op de ranglijst en bezet nu plaats 3, met een positief doelsaldo van +6.

ICEFIGHTERS LEIPZIG

Bij Leipzig verlieten na afloop van het vorige seizoen naast de trainer ook nog 11 spelers (1 goalie, 3 verdedigers en 7 aanvallers) het team. De opengevallen posities zijn inmiddels opgevuld (1 trainer, 2 goalies, 3 verdedigers en 6 aanvallers).

TRAINERWISSEL

Het seizoen 2023-2024 verliep voor de KSW IceFighters Leipzig niet zoals men had verwacht. Met de met DEL-ervaring gehaalde trainer Frank Fischöder wilde men een volgende stap maken. Men sneuvelde echter al vroeg in de Pre-playoffs door tweemaal te verliezen van Herner EV. Het gevolg was dat Fischöder na minder dan een jaar trainerschap werd ontslagen. Nu moet de Zweed Patric Wener, afkomstig van de Frederikshavn White Hawks (Denemarken), de kar gaan trekken. Na ruim 25 jaar als trainer te hebben gewerkt in Zweden, Denemarken, Oostenrijk en Frankrijk gaat hij voor het eerst in Duitsland aan de slag.

GOALIES

Qua bezetting van de man op de doellijn kwam er aan het einde van vorig seizoen al een aanzienlijke verandering. Patrick Glatzel verliet na ruim 5 jaar de club en ging richting Hannover. Inmiddels heeft hij onderdak gevonden bij de TecArt Black Dragons en was hij afgelopen zondag een sta in de weg. Ook zijn plaatsvervanger Luca Ganz is inmiddels vertrokken. Leipzig haalde Konstantin Kessler (nummer 8 bij de goalies vorig jaar) weg bij Erfurt. Verder werd de 19-jarige Luke Epping gehaald bij de Kassel-U20. Samen met Eric Hoffman, die gebleven is, vormen zij het goalie-trio van Leipzig.

VERDEDIGING

Vorig jaar was de verdediging het paradepaardje van Leipzig. Met slechts 119 tegengoals was men de nummer 3 uit de hoofdronde van het vorige seizoen in de Oberliga Nord. In de verdediging versterkte Icefighters zich met de geboren Oostenrijker (inmiddels ook een Duits paspoort) Amadeus Egger. Egger is afkomstig van de Graz99ers (ICE HL), de club waar van 2016 tot 2020 Doug Mason ook de trainer was. Verder heeft hij gespeeld bij Selb (DEL2), Wien (AlpsHL), Feldkirch (AlpsHL) en Steiermark (EB YSL). Verder komt ook over van Erfurt de ervaren Philipp Hertel. Omdat de Fin Sebastian Moberg zich in de voorbereiding blesseerde en geopereerd moest worden, heeft men bij Lustenau (AlpsHL) de 28-jarige Zweed Jesper Alasaari gehaald ter vervanging. Samen met Roberto Geiseler, Erek Virch, Robin Talmeier, Janis Hubner en de Fin met een Duits paspoort, Walther Klaus, vormen zij de verdediging van Icefighters Leipzig.

AANVAL

De aanval van Leipzig scoorde in de hoofdronde van het vorige seizoen slechts 119 goals en ook daar ging de bezem door. Zeven aanvallers zochten hun heil elders of beëindigden hun carrière. Naast de gebleven Ian Farrell, Andre Schietzold, Michael Burns, Dennis Bondarenko, Luke Volkmann, Jan-Luca Schumacher en Florian Eichelkraut haalde men voor de aanval een zestal spelers. Respectievelijk uit Essen en Erfurt haalde men Dennis Reimer en Tom Pauker. Bij de DEL2 teams Weißwasser en Freiburg kwamen naar Leipzig over Daniel Visner en Konstatin Bongers. Trainer Wener bracht van de Frederikshavn White Hawks de 28-jarige Zweed Emil Aronsson mee en vanuit de Britse competitie Kirkcaldy (EIHL) kwam de 31-jarige Johan Eriksson. Op het laatst werd Yanic Bauer, afkomstig van de Tolzner Löwen, nog toegevoegd aan de aanval.

SEIZOENSTART LEIPZIG

Icefighters Leipzig begon het seizoen sterk. Bij de Meister van de Oberliga Nord van het vorige seizoen, Hannover Scorpions, werd in overtime gewonnen met 5-6. Na iets meer dan de helft van de wedstrijd (32:33) stond Leipzig met 4-0 achter. In de resterende 27:27 minuten wist men de stand om te buigen naar 5-5 en maakte de Zweed Eriksson in overtime de gamewinner.

In de daaropvolgende twee wedstrijden werd thuis met 2-1 gewonnen van de Herforder Eis Dragons en een ruime nederlaag (5-0) uit bij de Hannover Indians.

Afgelopen zondag speelde Leipzig thuis en won in overtime van de Hammer Eisbären met 3-2. Het staat nu op de zevende plaats van de “Tabelle” met een negatief doelsaldo van -2.

SPELERS OM OP TE LETTEN

Voor de 11 goals bij Leipzig zijn 7 spelers verantwoordelijk. Aronsson, Schietzold, Eriksson en Bondarenko scoorden elk 2 keer. Burns, Pauker en Schumacher ieder eenmaal. Emil Aronsson voert de puntenranglijst bij Leipzig aan met 5 punten.

De 21 goals bij Trappers werden gemaakt door 10 spelers. Phil Marinaccio voert de ranglijst aan met 9 punten (4 goals en 5 assists).

AFWEZIG

Mike Dalhuisen is geschorst en zal dit weekend nog niet beschikbaar zijn. Ook Noah Muller is nog geblesseerd. Todd Warinner vertelde in de voorbeschouwing op de wedstrijd in Duisburg op Sprade TV dat Noah een blessure heeft en er nog even niet bij zal zijn. Ook Danny Stempher en Delaney Hessels zijn nog niet helemaal wedstrijdfit.