Terug naar Nieuws

Warriner verwacht rebound Trappers tegen Hannover Indians

De wonden zijn gelikt, de manen gladgestreken: het is tijd voor een re-focus! Trappers speelt vanavond uit tegen Hannover Indians en zal het grote verlies van afgelopen vrijdag goed willen maken met een klinkende overwinning. Coach Warriner heeft alle vertrouwen in een ‘rebound’, dus kom op Trappers, neem die punten mee naar huis!

Manifesteren, visualiseren, presteren; het zijn termen die maar al te vaak toegepast worden in de sportwereld. Maar ook: incasseren. En dat heeft Trappers afgelopen vrijdag aan den lijve ondervonden, toen ze in eigen huis verloren met 1-7 van Hammer Eisbären. “Fuck!” liet de zichtbaar opgeluchte Hammercoach Casey Fratkin zich ontglippen in de persconferentie achteraf. Tilburg-coach Todd Warriner kon alleen maar meewarig lachen. “They were ready to play, we weren’t.”

BE ON POINT

En dat is een terugkerend probleem bij de Tilburgse ploeg, dat genoeg kwaliteiten in huis heeft, maar niet altijd met dezelfde focus op het ijs staat. “We’ve had some heart-to-hearts about it. It’s all about being pro’s: showing up to work, stick up for the goalie and each other, and being part of the team.” Praatjes vullen geen gaatjes, toch gaat Warriner ervanuit dat er vanavond een ander team aantreedt. “I totally expect the team to be on point Sunday. Nothing like the Indians (and the Scorpions next week) to test you!”

KLASSEMENT

Trappers staat ondanks het wisselde resultaat, nog altijd op plaats twee in het klassement, met zestien punten. Net één plaatsje hoger dan onze tegenstander vanavond, Hannover Indians, dat eveneens kampt met sterk uiteenlopende resultaten. Ook Indians heeft dit seizoen al eens met 7-1 verloren; tegen Moskitos Essen. Coach Raphaël Joly kwam toen maar slecht uit zijn woorden in de persconferentie: “We speelden niet gedisciplineerd, maakten te veel fouten en het was gewoon niet goed.”

TOM-ERIC BAPPERT

Afgelopen vrijdag worstelden de Indianen in Erfurt en verloren ze in overtime met 5-4. Het team kampt ook met de nodige blessures, met name in de verdediging. Het was dus goed nieuws voor het team dat ze afgelopen week Tom-Eric Bappert hebben weten aan te trekken, om het uitvallen van Philip Messing en Luca Trinkberger op te vangen. Bappert speelde vorig seizoen bij Hammer Eisbären en daarvoor floreerde hij bij Krefeld Pinguine in de DEL en DEL2.

ZONDER POHANKA

Naast het blessureleed (ook Tom Horschel en Maximilian Pohl spelen niet mee), mist het team misschien ook nog altijd Branislav Pohanka; een vaste waarde in het team de afgelopen tien jaar. Het was dan ook verrassend dat zijn contract niet verlengd werd. Commercieel directeur van Indians, Jan Roterberg, zei daarover in Eishokey News: “’Brano’ is zeker één van de belangrijkste en waardevoller spelers geweest, die zich altijd vol gegeven heeft voor Indians. Maar aan alle era’s komt een keer een einde.” Met of zonder Pohanka, het team van Raphaël Joly zal zich vanavond eigen publiek niet makkelijk gewonnen geven. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden!

De wedstrijd begint vanavond om 19:00 uur en is live te volgen via SpradeTV. De volgende Trappers spelen vanavond niet mee: Alexei Loginov, Noah Muller, Jonne de Bonth, Delaney Hessels, Anthony Rinaldi en Danny Stempher. Ook de jeugdspelers Donny van Belkom en Jari Versantvoort spelen vandaag in het “Eisstadion Am Pferdeturm” in Hannover.

update: 20-10-2024 14:15