Terug naar Nieuws

TRAPPERS MET VRIJWEL LEGE HANDEN NA DUISBURGSE THRILLER

Na een zespuntenweekend is Trappers weer terug op aarde. In eigen huis verloor het vrijdag eerst van Erfurt (3-4). Zondag volgde een heuse thriller, die werd beslist door een shootout: 7-6. Desondanks heeft de equipe genoeg aanknopingspunten voor komend weekend.

Door Arthur Ottenhof

 

GIO’S VIJFHONDERDSTE

Voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen Erfurt Black Dragons kwam Gio Vogelaar in de spotlights te staan. Hij speelde vrijdagavond zijn vijfhonderdste wedstrijd in het blauwgeel van Trappers. Een fantastische prestatie die niemand hem meer afneemt.

DUISBURGSE THRILLER

Na het verlies voor eigen publiek, volgden aardig wat fans de manschappen naar Duisburg. De goede sfeer tussen beide scharen fans was merkbaar. In Duisburg voltrok zich een waar schouwspel. Beide ploegen boden de fans waar voor hun geld. Oud-Trapper Nardo Nagtzaam werd met recht in de gaten gehouden, evenals de beruchte Libäck-tweeling. Aan het einde van de tweede periode stond het al 3-3, waarbij beide ploegen een aardig staaltje van hun kwaliteiten hadden laten zien.

Het venijn zat ‘m echter in de staart van de wedstrijd. Want met name in de laatste periode ging het los. ‘Ach du lieber Got!’ riepen de commentatoren meermaals. Onder andere toen Björn Borgman van een afstand ziedend hard uithaalde. Maar met name vielen twee duo’s aan Trappers-zijde op. Canadezen Phil Marinaccio en D’Artagnan ‘Darts’ Joly hadden een zichtbare klik. Ook Reno de Hondt en Kobe Roth leken het aardig te kunnen vinden. Dit smaakte naar meer.

Toen Nardo Nagtzaam de 4-5 maakte, ging de hal uit zijn dak. Maar gelijk vanaf de face-off besloot het tandem De Hondt-Roth hun hoop weg te schieten: 4-6. Die Füchse reageerde echter brutaal door met een empty net te gaan spelen. En dat werkte: Janne Seppänen kon de 5-6 binnenwerken. De comeback was helemaal compleet toen uitgerekend Nagtzaam de 6-6 tegen de touwen rommelde. Fans met een Duisburgs hart hielden het niet meer.

De overtime bracht nog steeds geen winnaar. Trappers werd stevig terug gedrukt, maar Duisburg kon niet profiteren. Dus ging het over naar een shootout. Daarin stond helaas voor Trappers alleen het vizier van Linus Libäck op scherp. De rest miste, waardoor Duisburg er met de extra punten vandoor ging.

CANADIAN DUO

Aanknopingspunten waren er zoals eerder vernoemd gelukkig wél. Joly en Marinaccio waren enkel in de seizoensopener niet op schot — of voorbereidend met een assist. Sindsdien weten ze elkaar uitstekend te vinden. Elke wedstrijd is het wel raak door een van hen, waarbij de ander de puck op een presenteerblaadje geeft en vice versa.

Phil (Marinaccio) zei na afloop het volgende: ‘Dit weekend was erg zwaar. We lieten beide tegenstanders bij ons weglopen, dat was vooral zonde. Op veel momenten waren we niet consistent genoeg, het lag simpelweg verre van ons niveau. Maar, dat moet gezegd: ik heb het liever nu dan later in het seizoen. We moeten gewoon nog verder groeien, want op dit moment zitten we zeker nog niet op het niveau dat we kunnen bereiken.’ Tot slot slikte Phil zijn woorden deels in toen het ging over de scheidsrechters van dienst. Hij was er op zijn zachtst gezegd niet blij mee.

D’Artagnan (Joly) sloot zich grotendeels aan bij de woorden van zijn teamgenoot: ‘Dit weekend was compleet anders dan het vorige. De tegenstanders leken er meer klaar voor dan wij. Het leek wel alsof wij er te makkelijk over dachten. Dat mag uiteraard niet gebeuren. Toen we eenmaal terugkwamen in de wedstrijd, zag je onze kwaliteiten. Daar moeten we ons ook aan vasthouden. Het moet alleen nog consistenter worden. Voorlopig hebben we nog genoeg te leren. Van elkaar, maar ook van de verschillende type tegenstanders. Uiteindelijk streven we allemaal naar een ding — en dat is het kampioenschap.’

En tot slot over zijn klik met Marinaccio: ‘Mike (Dalhuisen) heeft het goed gezien. Phil en ik hebben een goede connectie sinds het moment dat we elkaar in Tilburg hebben ontmoet. Naast het ijs hebben we dezelfde interesses, dat helpt ons om elkaar op het ijs te vinden.’

TRAPPERS-TANDEM

Ook De Hondt en Roth mogen zeker niet ontbreken. In hun lijn met captain Max Hermens weten met name de rappe wingers elkaar op volle toeren te vinden. Ze lijken bij tijd en wijle ongrijpbaar voor de tegenstander. Een wapen waar menig tegenstander dit seizoen jaloers op zal zijn. Zo is er ondanks het gebrek aan meerdere punten toch voldoende kwaliteit om komend weekend weer winnend uit de bus te komen.

EERSTE OKTOBERWEEKEND

Op vrijdag 4 oktober gaat de ploeg van Todd Warriner om 20.00 uur op bezoek bij de IceFighters in Leipzig. Zondag 6 oktober treedt het op Stappegoor om 16.30 uur aan tegen Herforder EV.

Foto: Daniela Schmidt (@daniela.schmidt_dani)

MAN OF THE MATCH (VRIJDAG)

D’ARTAGNAN JOLY

Foto Romy Mullens